κουλούρι Θεσσαλονίκης ολικής άλεσης με τυρί κρέμα και μαρμελάδα αγριόσυκο

2 comments
ψωμί/bread, μαρμελάδα/jam

2014_015a2014_015b

Το τυρί κρέμα με μαρμελάδα είναι ένας από τους αγαπημένους μου συνδυασμούς στο πρωινό. Όμως, αυτή η μαρμελάδα αγριόσυκο ήταν ειλικρινά ένα από τα πιο νόστιμα πράγματα που έχω φάει τελευταία! Μου την έδωσε να τη δοκιμάσω ο Δημήτρης, σκέφτηκα διάφορους τρόπους για να την αξιοποιήσω, αλλά, τελικά, σχεδόν όλη καταναλώθηκε με αυτόν εδώ τον τρόπο! Και μια ευτυχής συγκυρία… την επόμενη ημέρα που φωτογράφισα αυτό το πρωινό έφτασε από το χωριό μια σακούλα με μικρά άγρια σύκα. Τα μισά θα γίνουν γλυκό του κουταλιού και τα άλλα μισά εννοείται μαρμελάδα, οπότε θα σας ενημερώσω για το αποτέλεσμα!

 

Greek bagel with sesamy (koulouri) with cream cheese and wild fig jam

Cream cheese and jam is one of my favourite breakfast combinations and this wild fig jam was one of the most delicious treats I had lately! Dimitris offered it to me, I thought of various ways to make the most out of it, but somehow we managed to finish it with the above shown way! Plus a happy coincidence… the day after I photographed this breakfast, a bag of fresh small wild figs arrived from my village. Half will become a spoon dessert and the other half will become jam, so stay tuned for the result!

2 thoughts on “κουλούρι Θεσσαλονίκης ολικής άλεσης με τυρί κρέμα και μαρμελάδα αγριόσυκο”

  1. Από τις πιο ωραίες μαρμελάδες είναι αυτές του σύκου. Αγριόσυκο δεν έχει τύχει να δοκιμάσω αλλά φαντάζομαι θα είναι μοναδικό. Πολύ ωραία ιδέα ο συνδυασμός με το κουλούρι Θεσσαλονίκης!

    • Το αγριόσυκο είναι πραγματικό τόσο αρωματικό και γευστικό που δεν το περιμένεις! Και αν μπορούσα να τρώω κουλούρι με μαρμελάδες κάθε πρωί, θα ήμουν πανευτυχής! Πολύ ωραίο το blog σου, by the way!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s